fitnessfakta.blogg.se

Burpee

Kategori: Allmänt

Om jag fick rekommendera en övning, bara en enda, så skulle det bli Burpeen. Den är enkel och kräver inga redskap, tränar flertalet muskelgrupper, konditionen och kickar även igång fettförbränningen.

Utförandet går till så att du börjar i benböjspositionen med handflatorna i backen, hoppa sedan bak med fötterna till en arhävningsposition och gör en arhävning, hoppa sedan direkt tillbaka med fötterna tillutgångspositionen för att slutligen göra ett upphopp. Det är en repetition. Känns förklaringen luddig så finns det en tjugo sekunders instruktionsvideo här.

Magmusklerna, triceps, stora bröstmuskeln, ländryggen, stora sätesmuskeln, hamstringsmusklerna och vadmusklerna är bara några av de muskelgrupper som aktiveras vid övningen. Då det är många stora muskelgrupper som involveras vid utförandet och hjärtfrekvensen stiger ordentligt så är det en utomordentlig konditionsövning. Utför man övningen med rätt intensitet och explosivitet i upprepade set så blir det en form av intervallträning; vilket ökar metabolismen (energiomsättningen) både under men framförallt efter träningspasset.

Det finns ingen ultimat övning, men burpeen kommer nära. Det finns flertalet roliga och krävande utmaningar som man kan försöka sig på om man känner för att kämpa ordentligt, så som: 100 Day Burpee Challenge, den något hårdare 30 Day Burpee Challenge och Prison Workout.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: