fitnessfakta.blogg.se

(Kok)boktips

Kategori: Allmänt

Är man själv ingen matguru så kan det vara skönt att få lite inspiration från andra, och med lite så menar jag ett färdigskrivet recept med tydliga och enkla instruktioner. Det finns mer receptsidor på nätet än vad man kan räkna till. Det har till och med gått så långt att recepten anpassas efter dig och inte tvärtom, skriv bara in vilka ingredienser du har hemma så genereras ett recept perfekt för dig. Självklart är det bra med så mycket olika alternativ och att det är så lätt att laga en god måltid, men det är trots allt inte samma sak som en riktig kokbok.
 
Att öppna en boken, känna de faktiska sidorna mot handen och inte bara svepa med fingret över en skärm. Se de vackert upplagda maträtterna, uppförstorade till nästan verklig storlek på bilderna. Vara extra varsam när man rör i grytan, bara för att inte spilla på de ömtåliga sidorna. Det är en annan känsla, en känsla som ingen iPad kan ge.

Det finns dock nästan lika många kokböcker som det finns deckare, och det kan vara svårt att hitta de riktiga pärlorna. Därför skulle jag vilja tipsa er alla om en bok som verkligen är värd att köpa. Bosöns kokbok av Petra Lundström och Emma Lindblom.


Den innehåller riktigt goda, nyttiga recept, med tips och kommentarer till nästan varenda ett. Det finns portioner beräknade både för idrottare och mer stilastittande personer. Frukost, Mellanmål, Lunch, Middag, Efterrätt, Såser och Röror. Det mesta går alltså att hitta däri. Det jag gillar bäst med boken är kanske den inledande delen (nästan 50sidor) med näringslära, vilken var riktigt intressant och välskriven. Det finns även många bra tips och råd i ett avsnitt med just det namnet, även den mest oerfarne i köket kommer kunna laga vartenda ett av dessa recept.

Jag gillar boken starkt och jag tror inte någon som köper den kommer bli besviken. Den distribueras också av SISU, vilket brukar vara ett tecken på att det faktiskt är kvalité på innehållet.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: