fitnessfakta.blogg.se

Salad in a Jar

Kategori: Allmänt

Har man ofta ont om tid och inte hinner förbereda ett ordentligt mål med mat varje morgon innan man beger sig av till jobbet, skolan eller vad man nu sysselsätter sig med, så är matlådor en bra lösning. Även om själva matlådorna har piffats upp lite på sistonne tack vare butiker som t.ex. Lagerhaus, med sina fyndiga och svindyra lunchboxar, så är det svårt att säga detsamma om innehållet. Det blir ofta att man gör i ordning ett storkok kanske söndagskvällen innan den kommande veckan, och sedan får man dras med potatis och kassler hela veckan ut.

Mitt på dagen är det många som inte är så hungriga, aktivitetsnivån har varit relativt låg och kroppen kräver inte samma mängd påfyllning av proteiner, kolhydrater och fetter som i slutet utav dagen. Därför passar en sallad perfekt som lunch, den mättar ofta bra, ger energi och känns "fräsch" på samma gång. Alla som lever i matlådevärlden, det vill säga inte har råd att luncha ute fem dagar i veckan, vet dock att sallad är ett stort nono. Sliskiga bruna salladsblad, samma smak på det mesta och fräscheten är som bortblåst efter en natt i kylen.

Dock finns en speciell slags ”teknik” som gör att man kan förbereda sallad flera dagar i förväg och fortfarande äta den som om den var nygjord. Fenomenet ”Salad in A Jar” slog igenom våren 2012, men trots att dess dagar i rampljuset måhända är över, så är den lika effektiv som någonsin. Nedan får ni en video som förklarar hur det hela går till och hur man ska gå till väga för att förbereda sin egen Salad in a jar.

 

Anledningen till att man ska hålla salladen och dressingen isär är på grund utav att det ofta finns både olja och vinäger i dressing. Båda dessa vätskor, men framförallt olja, diffunderar genom salladsblandens vaxliknande beläggning (vilket hindrar för stora mängder vatten från att ta sig till cellerna), de sipprar in och lägger sig i sprickorna mellan växtcellerna, vilket ger upphov till att salladen "vissnar".

Kommentarer


Kommentera inlägget här: